Tangle Teezer of Betty Brush (Action)?

img1473194973302

Op mijn blog TheBeautyMagazine.nl vind je de meest nieuwe blogpost. Benieuwd? Neem snel een kijkje!

Al jaren ben ik fan van de Tangle Teezer. Ik gebruik hem iedere dag en het bevalt me heel erg goed. Knopen en klitten gaan gemakkelijk uit mijn haar en door mijn haar iedere dag met deze borstel te borstelen, blijven knopen ook langer weg. Ideaal! Want er is niets irritanter dan je haar in de knoop te hebben.

Nu was ik bij de Action en zag ik de Betty Brush liggen. Hij leek verdacht veel op de Tangle Teezer, alleen dan een stukje goedkoper. Eenmaal in mijn handen kon ik hem niet meer terug leggen. “Zou hij net zo fijn zijn als de Tangle Teezer?” Aangezien ik het ook wel handig vond om een anti-klit borstel in mijn tas te hebben, nam ik de Betty Brush mee naar huis om hem uit te proberen.

Tangle Teezer

DSC_0243 copy

De Tangle Teezer is een anti-klit borstel die door de flexibele pinnen je haar gemakkelijk uit de knoop haalt en het breken van je haar minimaliseerd. Je haar wordt gezonder, voller en glanzender. Daarnaast is hij ook nog eens ideaal om onder de douche te gebruiken om bijvoorbeeld je haarmasker er gelijkmatig mee te verdelen.

 • Pijnloos ontklitten van je haar
 • Minimaliseert haarbreuk
 • Zorgt voor voller en gezonder haar
 • Je haar wordt verfrist en glanzend glad
 • Geeft je haar een ontspannende hoofdmassage
 • Ideaal voor het gelijkmatig verdelen van een conditioner
 • Een must have voor dragers van haar extensions
 • Verkrijgbaar in verschillende matte kleuren
 • Gemakkelijk schoon te maken

De Tangle Teezer die ik heb kostte €11,95. Dit is best prijzig voor een haarborstel, maar zoals ik al zei doe ik al jaren met deze borstel. Hij is gemakkelijk schoon te houden, hij heeft een handig formaat en hij is niet kapot te krijgen.

Betty Brush

DSC_0247 copy

De Betty Brush is net als de Tangel Teezer een anti-klit borstel. Volgens de verpakking borstelt hij soepel en snel door moeilijk haar. Je kan hem gebruiken op zowel nat als droog haar en verminderd haarverlies en beschadiging van het haar.

 • Pijnloos ontklitten van je haar
 • Minimaliseert haarbreuk
 • Zorgt voor voller en gezonder haar
 • Geeft je haar een ontspannende hoofdmassage
 • Ideaal voor het gelijkmatig verdelen van een conditioner
 • Heel handig voor dragers van haar extensions
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Leuke vorm
 • Gemakkelijk schoon te maken

De Betty Brush is een stuk goedkoper en verkrijgbaar bij de Action. Ik betaalde er namelijk maar €1,95 voor. Dat scheelt tot wel weer €10,00! Ik heb hem nog niet zo lang, maar volgens mij is ook deze borstel erg stevig en zal hij vast een lange tijd mee gaan.

Conclusie

DSC_0256 copy

Qua vorm verschillen beide borstels een beetje, maar voor de rest lijken ze heel erg op elkaar. Betekend dat dus dat je beter voor de Betty Brush kunt gaan dan voor de professionele Tangle Teezer? Hmm… Nee. De Betty Brush is erg fijn  in gebruik, maar toch merk ik wel verschil. In tegenstelling tot de Tangle Teezer doet hij namelijk wel een beetje zeer en is hij wat minder sterk in het verwijderen van knopen. Hij is daarom perfect om in je handtas te stoppen, maar heb je haar dat snel in de knoop raakt, dan moet je toch wat versterking hebben.

16 Reacties

 1. september 7, 2016 / 7:00 am

  Ik heb een bamboo brush van TBS en daar houd ik het bij, maar dit is wel een leuke vergelijking 🙂

  • iris
   Auteur
   september 7, 2016 / 7:35 am

   De Bamboo brush is inderdaad ook heel fijn! 😀

 2. september 7, 2016 / 9:10 am

  Ik gebruik nu al ruim een jaar de variant van Zinner, die is ook fijn! Mijn zusje gebruikte die ook maar die heeft nu toch een echte Tangle Teezer gekocht en ze zegt dat het wel enorm verschil maakt. Dus ik twijfel toch of ik niet een keer over wil stappen naar de echte!

 3. september 7, 2016 / 9:35 am

  De Tangle Teezer is voor mij echt perfect! Heb hem ook al een paar jaar en kan niet meer zonder, heb geeneens een normale borstel meer 🙂 wel jammer dat de Betty Brush pijn doet bij het kammen!

 4. september 7, 2016 / 12:04 pm

  Ik heb ook een keer een nep teezer gekocht maar vond het toch niet fijn. Als je de echte gewend bent kun je beter die kopen. Blijft een topper en ik vind 15 euro voor een teezer geen onmogelijk bedrag. Leuk dat je ze beiden hebt getest.

 5. september 7, 2016 / 1:02 pm

  Ik ga morgen op vakantie en ik heb ook mijn tangle teezer in de koffer gedaan!

 6. september 7, 2016 / 2:31 pm

  Wat een leuke vergelijking, ik was hier al benieuwd naar… Vooral het makkelijk schoonmaken/houden vind ik van dit soort borstels wel een plus.

 7. september 7, 2016 / 3:28 pm

  Ik heb er zelf geen ervaring mee bedankt voor je blog.

 8. september 7, 2016 / 7:14 pm

  Ik heb ze ook alle twee en mijn keuze gaat toch ook naar de Tangle Teezer 🙂

 9. september 7, 2016 / 7:44 pm

  De tangle teezer is zo fijn! Gebruik ‘m al jaren!

 10. september 8, 2016 / 7:00 pm

  Hele leuke vergelijking! Ik vroeg me al af of er nu verschil is tussen de ‘echte’ en ‘namaak’ Tangle Teezer! xx

 11. september 9, 2016 / 2:34 pm

  Dit is dus precies het artikel dat ik nodig had! Ik wil al een tijdje de Tangle Teezer kopen, maar zag dat een vriendin de Betty Brush had en vroeg me af wat het verschil was. Handig artikel dus! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *