10 x voordelen aan sporten die ikzelf ervaren heb

z

Ik geef eerlijk toe dat ik echt totaal niet van sporten hield. Ik zag winkelen als een work-out en zodra ik iets zwaars moest tillen vond ik het een hele prestatie. Maar sinds kort is dit toch veranderd. Volgend jaar ga ik trouwen en wil ik er natuurlijk perfect uit zien. Dit betekent ook dat ik wat strakker in mijn vel wil zitten.

Samen met een vriendin heb ik besloten om te gaan sporten. We hebben ons aangemeld voor fitness en voor groepslessen (Zumba, Body Balance, Sh’Bam, Body Attact). Fitness is nog steeds niet mijn ding, maar de groepslessen vind ik geweldig! En dan niet alleen omdat je er van af valt en er strakker door in je vel gaat zitten. Nee, er zijn nog een aantal hele leuke voordelen aan het volgen van groepslessen!

1. Je voelt je energieker en vrolijker na het sporten

Nadat ik gesport heb voel ik mij gelijk een stuk energieker en vrolijker. Ik ben blij dat ik het vol gehouden heb en het was ook nog eens leuk om te doen. Er zijn alleen maar vrouwen aanwezig tijdens de groepslessen die ik volg, waardoor het echt een gezellige groep is.

2. Het uurtje sporten is zo voorbij

Een groepsles duurt vaak een uurtje. Muziekje aan, lekker bewegen en voor je het weet zit het er al weer op. De sportschool is ongeveer een kwartiertje fietsen. Dus uiteindelijk ben ik maar 1,5 uur weg en het is echt een toevoegingen aan je dag.

 

3. Je kan verschillende groepslessen volgen, waardoor het niet zo snel eentonig wordt.

Ik vind het heel erg leuk om iedere keer af te wisselen. Vooral Zumba, Sh’Bam en Body Balance vind ik heel erg leuk. Je bent lekker bezig op muziek en voor je het weet is de les al weer voorbij. Daarnaast merk ik ook dat ik weer wat leniger en soepeler in mijn heupen wordt.

 

4. Wellness momentje

Na het sporten vind ik het heerlijk om thuis te douchen en mijn huid extra te verzorgen met huidverzorgingsproducten als een soort van Wellness momentje. Ik neem mijn favoriete producten mee onder de douche en genieten maar.

DSC_2559 copy

5. Je kan leuke sportkleding aantrekken

Iets waar ik nu zelf een beetje mee bezig ga is het uitkiezen van leuke sportkleding. Er zijn zo veel merken die tegenwoordig een hele sportafdeling hebben. En dat maakt het sporten natuurlijk nog leuker.

 

6. Je krijgt een trots gevoel

Van sporten wordt je fitter en ga je strakker in je lichaam zitten. Dit is niet alleen goed voor je uiterlijk, maar ook voor je innerlijk. Je voelt je lekkerder in je vel zitten en vaak voel je je ook zelfverzekerder worden.

 

7. Mijn huid ziet er beter uit

Zodra ik gesport heb, heb ik het idee dat mijn huid echt een glow heeft. Het ziet er gezond uit en het voelt ook heel fijn aan. Heel soepel en stevig. En nu de zomer er aan komt is dat natuurlijk ideaal!

 

8. Je gaat meer water drinken

Tijdens de groepsles neem ik altijd een flesje water mee. Dit flesje heb ik ook echt nodig en heb ik aan het einde van de les helemaal leeg. Na de les vul ik mijn flesje vervolgens met een vitamine drankje, waar ook heel veel water in zit en dan heb ik binnen een 1,5 uur heel wat gedronken.

 

9. Zodra je de smaak te pakken hebt, wil je door blijven gaan

Ik vond het altijd grote onzin als iemand zei dat sporten verslavend is. Maar eerlijk gezegd snap ik nu wel wat ze er mee bedoelen. Natuurlijk doe ik het niet iedere dag, als je eenmaal de smaak te pakken hebt wil je doorgaan. Oh, en de dansjes leer je ook steeds beter kennen, waardoor het ook steeds gemakkelijker en leuker wordt.

 

10. Fijne uitlaatklep

Dit laatste punt vind ikzelf ook een heel groot voordeel aan sporten. Heb je een hectische baan of heb je het druk met je studie, dan is het wel heel erg fijn om je gedachten er even van los te koppelen en met iets anders bezig te zijn.

 

Share:

10 Reacties

 1. juni 5, 2016 / 5:51 am

  Het is altijd zo lastig om mezelf de deur uit te schoppen -sportkledij aandoen, dat lukt nog, maar dan effectief naar buiten gaan… ;)-, maar eens ik het gedaan heb voelt het echt zo goed. En dan ben ik blij dat ik weer een paar dagen niet hoef te sporten haha. Liefs en fijne zondag!

 2. juni 5, 2016 / 6:09 am

  Ja, dat het uurtje zo voorbij is dat klinkt wel heel herkenbaar. Als je er eenmaal echt inzit, dan vliegt de tijd! En inderdaad, als het eenmaal voorbij is mag je nog trots op jezelf zijn ook!

 3. Laura en Jaimy
  juni 5, 2016 / 6:37 am

  Helemaal mee eensS!

 4. juni 5, 2016 / 6:59 am

  Als ik eenmaal bezig ben vergeet ik waarom ik niet wilde gaan. Zumba is echt heerlijk en het uur vliegt echt voorij. Voor je het weet is het weer afgelopen en voel je je top!

 5. juni 5, 2016 / 7:13 am

  Als ik maar eenmaal bezig ben, haha! Van tevoren heb ik nooit zin. Maar je hebt gelijk: het is zo weer voorbij, en ik voel me altijd goed daarna!

 6. juni 5, 2016 / 7:52 am

  Hoewel het er heel gaan altijd even moeilijk is, ben ik toch blij dat ik ben geweest! Kan het alleen maar eens zijn met je voordelen! <3

 7. juni 5, 2016 / 8:54 am

  Ik herken me hier ook wel in. Ook al heb ik aanvankelijk vaak geen zin, achteraf voel ik me altijd super.

 8. juni 5, 2016 / 8:57 am

  Leuke punten noem je! Ik ben zelf sinds een paar maanden ook helemaal into het sporten geworden, terwijl ik daarvoor heel lui was qua sporten haha. Ik doe het zelf niet om af te vallen, dat is niet nodig, maar vooral voor een betere conditie en een sterker lichaam. Mijn conditie was namelijk door de jaren heen superslecht geworden en daar wilde ik wat aandoen. Inmiddels vind ik het veel te leuk om te sporten 🙂

 9. juni 5, 2016 / 1:46 pm

  Wat goed van je dat je zo lekker aan het sporten bent. Herkenbaar wat je in het begin schrijft, ik vond winkelen ook al een soort sporten vroeger haha. Word je ook moe van toch? 🙂

 10. juni 5, 2016 / 5:30 pm

  Het er naar toe gaan is drama maar eenmaal thuis op de bank na een work out voel ik me helemaal top. Ik sport nu 4x in de week dus ik heb de smaak ook echt goed te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *