Mijn plannen voor de herfst

thee

Neem ook een kijkje op mijn blog The Beauty Magazine.nl voor inspiratie, recepten, beauty en blog samenwerkingen!

Het is vandaag officieel herfst! Voor veel mensen is het erg vervelend dat het warme zonnetje niet wat vaker achter de wolken zal verdwijnen, de wind wat meer op komt zetten en er wat vaker druppels uit de lucht zullen vallen. Ik vind de herfst echt prachtig, hoewel ik natuurlijk niet zo graag een regenbui op mijn hoofd wil hebben.

Maar gelukkig is de herfst meer dan alleen regen en wind. Het is vooral een heel kleurrijk seizoen dat mij helemaal vrolijk maakt. Ik kijk er daarom erg naar uit om helemaal in het najaar sfeertje te zijn!

Bij de herfst denk ik aan de bladeren aan de bomen die langzaam van kleur veranderen en vervolgens dwarrelend op de grond vallen. Het is daarom heel erg leuk om naar het bos te gaan. Het is heel kleurrijk, sfeervol en naast mooie bladeren kom je nog veel meer leuke dingen tegen. Dennenappels, paddenstoelen en als je geluk hebt kom je ook wel eens een hertje of eekhoorn tegen. Ik kan daarom niet wachten om naar het bos te gaan!

Ik wil dit jaar ook wat meer de herfst in huis halen. Ik heb al van die katoenstengels in huis, wat voor een herfst sfeertje zorg, maar een schaal met allerlei dennenappels en eikeltjes lijkt me ook heel gezellig staan.

IMAG4132-copy

Bij de herfst denk ik ook aan thee. Het is daarom het ideale moment om verschillende herfstachtige theesmaakjes in te slaan. Mijn favoriet blijft toch echt “Herfststorm”. Maar “Gekarameliseerde peer” of “Chai Tea” is natuurlijk ook echt heerlijk!

Om nog meer gezelligheid in huis te halen, vind ik het ook erg gezellig om geurkaarsen aan te steken. Tijdens de zomermaanden heb ik dit bijna niet meer gegaan, omdat het erg lang licht blijft, maar nu het rond 20.00 uur al wat donker begint te worden, is het extra gezellig om kaarsjes aan te steken.

Maar naast de mooie veranderingen in de natuur en de gezelligheid in huis, veranderen ook de kleuren van mijn kleding en make-up. In de zomer droeg ik vooral lichte kleuren en in de herfst ga ik toch liever voor warmere kleuren. Mooie bordeaux paars en bruintinten.

En tenslotte kijk ik stiekem ook wel weer uit naar van die stamppotjes en ovenschotels. Dit hoort eigenlijk bij de winter, maar tijdens de herfst is dat natuurlijk ook erg lekker. Vooral andijvie stamppot vind ik heel erg lekker!

Vind jij de herfst ook zo leuk?

Share:

12 Reacties

 1. september 21, 2016 / 5:41 am

  Lekker in het bos wandelen in de herfst vind ik zo fijn! Alle muggen zijn dan weg en er verschijnen de mooiste kleuren aan de bomen. Zo ontzettend mooi.

 2. september 21, 2016 / 5:49 am

  Dat zijn ook mijn favoriete aspecten van de herfst. Vooral met een kop thee op de bank kruipen als het buiten zulk guur weer is…heerlijk!

 3. september 21, 2016 / 6:46 am

  De thee komt er bij mij ook snel weer in denk ik haha! Maar verder ben ik het liefste gewoon lekker binnen met dit weer!

 4. september 21, 2016 / 7:26 am

  Ik kan niet wachten op donker rode en paarse lippenstift! <3 ook wil ik wat meer de herfst in huis halen. Vind ik wel ontzettend gezellig.

 5. september 21, 2016 / 11:26 am

  Ben heel blij dat het weer herfst is, lekker op de bank met thee en een geurkaars. Of dat je in bed ligt en dat het stormt en regent tegen het raam aan… ♥

 6. september 21, 2016 / 11:37 am

  Wat een leuk artikel! Ik heb ook zin in de herfst, vind het echt een prachtig seizoen. De geur van Chai Tea geeft me ook echt een herfst gevoel, heerlijk! X

 7. september 21, 2016 / 12:44 pm

  Warme chocolademelk, lekker op de bank hangen terwijl het buiten vroeg donker is, lekker boekjes lezen en warme kleding dragen.

 8. september 21, 2016 / 5:46 pm

  Ik heb eigenlijk vrijwel dezelfde plannen. Helemaal verliefd op de herfst hier 🙂

 9. september 22, 2016 / 7:33 am

  Hoewel ik echt een zomer mens ben heb ik dit jaar ook veel zin in de herfst. Heerlijke zachte truien en warme lange pyjamabroeken. Goed boek erbij en een lekkere kop thee. Ja ik zie deze herfst wel zitten ;).

 10. september 23, 2016 / 4:49 am

  Leuk.
  Ik ben een echt zomer mens en geniet nog steeds van de zon het is tenslotte een kadootje nu die nog dagelijks schijnt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *