Bananenchips uit de oven

DSC_0659 copy

 

Vandaag heb ik weer een heel gemakkelijk en lekker receptje. We gaan namelijk bananenchips maken! Bananenchips zijn niet het meest fotogenieke hapje. Maar het is wel erg lekker! Misschien heb je ze wel  eens in de supermarkt zien liggen of zelfs al een keer geproefd. Maar wist je dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken?

Het enige lastige aan dit recept is dat het even duurt voordat je chippies klaar zijn. Ze moeten namelijk best wel een tijdje in de oven. Laten we daarom maar gauw beginnen!

 

Ingrediënten voor 1 persoon

♥ Bananen
♥ Citroensap
♥ Eventueel een beetje suiker

 

bananen

Hoe maak je het

1. Verwarm de oven voor op ongeveer 85˚C. De oven mag niet te heet zijn, anders verbranden de plakjes banaan.

2. Pak de bakplaat of het rooster en leg er bakpapier op.

3. Snijd de banaan in dunne plakjes. Je mag zelf bepalen hoe dun jij je bananen wilt, maar een paar millimeter is voldoende.

4. Doe de plakjes banaan in een kommetje en voeg er wat citroensap aan toe. Dit zorgt er voor dat je banaantjes minder snel bruin zullen worden.

5. Leg vervolgens alle plakjes banaan op het rooster en leg ze iets uit elkaar, zodat ze elkaar niet aanraken. Schuif het rooster in de oven en laat de plakjes banaan minimaal 1 uur tot 1:45 uur bakken. Hou ze onder tussen goed in de gaten.

 

DSC_0654 copy

 

De baktijd is afhankelijk van de dikte van je plakjesbanaan. Hoe langer je de banaan in de oven laat, hoe knapperiger hij wordt. Daarnaast zijn de bananenplakjes waarschijnlijkk nog wat plakkerig als je ze uit de oven haalt. Dit is niet erg van zodra ze afgekoeld zijn worden ze wel wat droger.

 

 

Share:

12 Reacties

  1. maart 10, 2016 / 4:03 am

    Dat ziet er super heerlijk uit 😉
    Het is maar goed dat ik al ontbeten had anders zou ik nu meteen dit recept maken…..

    Mooie dag Xoxo

  2. maart 10, 2016 / 6:00 am

    Leuk recept! Ik heb pas kant-en klare chips gekocht en die waren best lekker

  3. maart 10, 2016 / 7:09 am

    Jum, ziet er super lekker uit! Heb nog nooit bananenchipjes gehad, dus ben nu wel heel erg benieuwd!

  4. maart 10, 2016 / 7:30 am

    Oh dit ziet er lekker uit! Ik ben dol op banaan, dus ik denk dat ik dit recept maar moet onthouden en ook snel eens moet gaan maken, mmmm!

  5. maart 10, 2016 / 7:41 am

    Ik ben dol op banaan, heb ze altijd in huis maar heb er nog nooit chips van gemaakt :0 bedankt voor deze leuke tip 🙂

  6. maart 10, 2016 / 7:51 am

    wat een super leuke tip! nooit geweten dat het zo makkelijk is om ze zelf te maken 🙂

  7. maart 10, 2016 / 7:58 am

    Ik krijg hier nu ontzettend veel zin in! Ik maak wel vaak bietenchips zelf, maar bananenchips had ik nog niet aangedacht! Ik denk dat ik dit zo even ga doen!

  8. maart 10, 2016 / 8:16 am

    Ziet er ongelofelijk lekker uit, Iris! Bedankt voor deze tip (:

  9. maart 10, 2016 / 9:33 am

    oe, dit ziet er erg lekker uit. Dankjewel voor de tip

  10. maart 10, 2016 / 10:35 am

    Het moet er inderdaad lang in, maar het is verder super easy. Ik moet dit eens doen, want ik kan het in de winkel bijna niet vinden op echt de gezonde wijze zeg maar. Of het is heel duur… Leuk!!

  11. maart 10, 2016 / 1:30 pm

    Oo Yummie! Dit ga ik eens uitproberen :), ik vind jou receptjes altijd leuk, toppertje!
    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *