Rocky Road chocolade schotsen

DSC_1401-copy

 

Goedemorgen! Ik heb weer iets heel leuks en lekkers bedacht voor het weekend, namelijk Rocky Road chocolade schotsen. Iedereen kan het maken, het ziet er leuk uit en je hebt maar heel weinig ingrediënten nodig.

Mocht je wel eens naar Starbucks gaan, dan ken je de Rocky Road Chocolate cake waarschijnlijk wel. Nu ga ik geen hele taart/cake maken, maar iets veel simpelers! Ik ga namelijk Rocky Road chocolade blokken maken. Nieuwsgierig? Hier komt het recept!

 

DSC_1409-copy-e1443210650916

 

Wat heb je nodig:

Twee repen chocolade

Mini marshmallows (of grote marshmallows die je in stukjes snijdt)

Geroosterde amandelen

Dat is weinig hè? Ik zei toch dat het een simpel recept zou zijn!

 

DSC_1439-copy

 

Aan de slag!

1. Pak twee pannetjes van verschillende grootten en doe ik de grootste pan een laagje water.  Zet het pannetje op het vuur en plaats het kleinere pannetje in het grotere pannetje. Zorg ervoor dat het kleine pannetje in het water zit.

2. Breek de chocolade in kleinere stukjes en doe het allemaal in het kleine pannetje. Het pannetje wordt nu warm, waardoor de chocolade langzaam gaat smelten. (Als je handig bent met chocolade in de magnetron, dan zou je ook op deze manier de chocolade kunnen smelten)

3. In de tussen tijd kun je de amandelen gaan roosteren en in koekenpannetje. Dit hoeft maar heel eventjes. Het gaat er om dat de amandelen een mooi bruin kleurtje krijgen.

4. Heb je gekozen voor gewone marshmallows snijdt ze dan in kleine stukjes.

 

DSC_1441-copy

 

5. Zodra de amandelen geroosterd en een beetje afgekoeld zijn, hak je ze in kleinere stukjes. Doe vervolgens een kwart van de amandel stukjes in een apart bakje. Deze gaan we gebruiken als decoratie.

6. In de chocolade helemaal gesmolten, dan is het tijd om alles (behalve de amandel stukjes in het aparte bakje) bij elkaar te gooien. Meng het allemaal goed door elkaar, zodat alles goed omhuld is door de gesmolten chocolade.

7. Pak de (oven)schaal en doe er een bakpapiertje overheen. Op het bakpapiertje gaan we nu het chocolade mengsel leggen. Het is de bedoeling dat het een soort van grote chocoladereep wordt. Dus zorg ervoor dat het één geheel blijft. En vergeet trouwens niet om de rest van geroosterde amandelen er over heen te sprenkelen.

8. Nu alles alleen nog even in de koelkast en je kunt je chocolade schotsen snijden!

 

DSC_1442-copy

 

Fijn weekend!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *